24.02.2017
ASKOM Partnerem Branżowym konferencji
FOOD AUTOMATION
Szanowni Państwo,
Firma Siemens we współpracy z Polską Federacją Producentów Żywności ma zaszczyt zaprosić na drugą edycję konferencji
FOOD AUTOMATION, poświęconej innowacyjnej produkcji w branży spożywczej.
Zaplanowano następującą tematykę paneli dyskusyjnych:
Efektywność energetyczna przedsiębiorstw – w kontekście obowiązków nakładanych na przedsiębiorstwa produkcyjne przez ustawę o efektywności energetycznej, która zaczęła obowiązywać producentów z dniem 1 października 2016 r. (system białych certyfikatów, audyty efektywności energetycznej)
Audyty automatyzacji przedsiębiorstwa (robotyzacja i transport wewnętrzny, systemy wysokiego magazynowania, problem z zasobami ludzkimi)
Bezpieczeństwo żywności (kontrola żywności – wnioski i zalecenia, tracing
jako narzędzie ograniczające straty firmy)
Bezpieczeństwo produkcji (audyt bezpieczeństwa zakładów produkcyjnych)
patrz:
Agenda konferencji
Celem drugiej edycji wydarzenia jest wymiana doświadczeń i najlepszych rynkowych praktyk. Podczas konferencji reprezentowani będą wszyscy najistotniejsi uczestnicy rynku: kadra techniczna i zarządzająca zakładów produkcyjnych oraz firm wdrażających nowe technologie w przemyśle spożywczym, naukowcy z wiodących ośrodków, a także stowarzyszenia branżowe.
W
wystąpieniu „Rozwiązania zwiększające bezpieczeństwo żywności na
przykładzie wdrożenia w fabryce Nutricia Danone” opowiemy
wspólnie z przedstawicielem zakładu Nutricia o naszym największym
wdrożeniu w branży spożywczej, obejmującym w pełni zintegrowane
systemy automatyki 3 wydziałów produkcyjnych z nadrzędnym systemem
zarządzania produkcją MES, zrealizowanymi w oparciu o platformę TIA
(Totaly Integrated Automation) firmy Siemens. Przedstawimy korzyści
Użytkownika wynikające z przyjęcia tego rozwiązania.
Do udziału w konferencji zapraszamy osoby piastujące poniższe stanowiska:
Osoby zarządzające przedsiębiorstwem
Dyrektorzy techniczni
Technologów i inżynierów produkcji
Osoby odpowiedzialne za planowanie inwestycji
Kierowników utrzymania ruchu
patrz:
więcej informacji
Kontakt organizacyjny:
Maciej Fudała
Omega Communication
tel. 22 854 16 27
e-mail: foodautomation@communication.pl
Data i miejsce konferencji:
23-24.03.2017 Łódź
Hotel Holiday Inn **** (http://hilodz.com/)
ul. Piotrkowska 229/231
Koszt uczestnictwa:
790 PLN/690 PLN netto
Koszt zawiera: zakwaterowanie w pokoju jedno/dwuosobowym, wyżywienie, udział w konferencji, materiały konferencyjne.
500 PLN netto udział bez noclegu
wstecz |