ASKOM i SIEMENS Industry Software wspólnie na konferencji Food Automation 2019
W dniach
11-12 kwietnia 2019 r. w samym centrum Beskidu Śląskiego w nowo
otwartym Hotelu Golden Tulip w Bystrej koło Bielska-Białej odbyła się
IV edycja konferencji Food Automation 2019 (www.konferencja-foodautomation.pl),
poświęconej szeroko rozumianej automatyzacji procesów produkcyjnych
w branży spożywczej.
Automatyzacja procesów produkcyjnych i jej finansowanie, nowe stawki
VAT i ich konsekwencje dla branży spożywczej, technologie
przyszłości, takie jak sztuczna inteligencja czy rozszerzona
rzeczywistość – to niektóre z aspektów poruszanych podczas
konferencji. Partnerem Technologicznym wydarzenia była firma Siemens
a Partnerem Strategicznym – Polska Federacja Producentów Żywności –
Związek Pracodawców.
Firmę ASKOM na konferencji reprezentował Pan Tomasz Cwołek –
Dyrektor Działu Przemysłowych Systemów IT, który w imieniu i na
zaproszenie firmy SIEMENS Industry Software, zaprezentował na
przykładzie kilku wdrożeń systemu SIMATIC IT RnD Suite w jaki sposób
digitalizacja może wspierać nowoczesne zakłady przemysłowe - nie
tylko w zakresie automatyzacji samej produkcji, ale również w
zakresie procesów wprowadzania na rynek nowych produktów przez
Działy Badań i Rozwoju oraz w pełnym zarządzaniu nowoczesnym
laboratorium Kontroli Jakości.
Podczas prezentacji na konferencji zaprezentowane zostały najnowsze
trendy w zakresie digitalizacji procesów produkcyjnych oraz
możliwości ich wdrażania przy wykorzystaniu unikalnej na rynku
kompleksowej oferty firmy SIEMENS, zapewniającej pełną integrację
systemów automatyki z przemysłowymi systemami IT klasy MOM do
planowania (APS) i realizacji produkcji (MES) oraz zapewnienia
jakości (LIMS), a dalej z systemami biznesowymi takimi jak np. SAP
ERP.
Serdecznie dziękujemy uczestnikom za udział w konferencji, a
zainteresowanym polecamy zapoznanie się z naszą prezentacją na Food
Automation 2019 pt. „Sama automatyka to za mało - Cyfrowa Fabryka
dzięki wsparciu R&D przy tworzeniu nowych produktów i pełnej
kontroli jakości”.
Prezentacja:
pobierz
Format: PDF (4,52 MB)
wstecz
|